Pro Data Doctor™
Data Doctor
strip
HomeOther LanguagesΕλληνικάΒάση γνώσεων λογισμικού ➟ Γενικές ερωτήσεις

Γενικές ερωτήσεις

1.Τι είναι ο ιός;

Ένας ιός είναι ένα πρόγραμμα που αποδίδει τον κώδικα του σε εκτελέσιμα αρχεία, έτσι ώστε όταν ο χρήστης προσπαθεί να εκτελέσει το αρχείο, αυτοί επίσης ακούσια τρέχουν τον κώδικα του ιού. Ο κώδικας του ιού έχει σχεδιαστεί για να μολύνει άλλα προγράμματα σε τροποποιημένη μορφή.

Ο ιός κάνει το αρχείο να τρέξει χωρίς την πρόθεση του χρήστη. Έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει άλλα αρχεία ή δομές δίσκων έτσι ώστε να μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα αρχεία ή συστήματα.

Ενώ πολλοί ιοί βλάπτουν τα αρχεία και τις δομές δίσκων, πολλοί είναι απλώς ενοχλητικοί ή παρουσιάζουν παράξενη συμπεριφορά, όπως η αναπαραγωγή μουσικής ή η τοποθέτηση αστείων φράσεων στην οθόνη κατά την εκκίνηση του συστήματος.

2.Τι είναι worm?

Το Worm περιέχει έναν κακόβουλο κώδικα ή πρόγραμμα που συνήθως βρίσκεται σε ένα δίκτυο. Το σκουλήκι δεν αποδίδει τον κώδικα του με εκτελέσιμα αρχεία, όπως κάνει ο ιός.

3.Τι είναι το IDE;

Το IDE αναφέρεται στο & ldquo; Integrated Drive Electronics & rdquo ;. Πρόκειται για μια τυπική ηλεκτρονική διεπαφή μεταξύ του διαύλου δεδομένων μιας μητρικής πλακέτας και των συσκευών αποθήκευσης του υπολογιστή του υπολογιστή. Η διασύνδεση IDE βασίζεται στην IBM PC Industry Standard Architecture (ISA). Τώρα έρχεται η βελτιωμένη έκδοση του IDE, που ονομάζεται Enhanced Integrated Drive Electronics (EIDE).

Το IDE αποτελεί πρότυπο που παρέχεται από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων (ANSI) το Νοέμβριο του 1990. Το όνομα ANSI για το IDE είναι Advanced Attachment Technology (ATA).

Στη διαδικασία του IDE, έχει προστεθεί μνήμη προσωρινής μνήμης για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων μονάδας σκληρού δίσκου. Το συνολικό κόστος μειώθηκε και οι επιδόσεις αυξήθηκαν.

Είναι μια διασύνδεση διαύλου και μια υποδοχή για το καλώδιο IDE που πηγαίνει στη μονάδα δίσκου. Το Integrated Drive Electronics (IDE) ανήκει στην Western Digital και άλλες εταιρείες όπως η Quantum, η Maxtor και η Seagate χρησιμοποιούν τον όρο ATA. Το IDE και το ATA είναι το ίδιο πράγμα.

4.Τι είναι το SATA;

Το Serial ATA αναφέρεται στο "Serial Advanced Technology Attachment". Το SATA είναι μια τεχνολογία διαύλου υπολογιστή σχεδιασμένη για τη μεταφορά δεδομένων προς και από τις μονάδες σκληρών δίσκων. Είναι διάδοχος του προτύπου Advanced Technology Attachment (ATA) και αναμένεται να αντικαταστήσει την παλαιότερη τεχνολογία. Οι συσκευές Serial ATA επικοινωνούν μέσω σειριακής ζεύξης υψηλής ταχύτητας.

Το SATA είναι ένα πρότυπο για τη σύνδεση σκληρών δίσκων σε συστήματα υπολογιστών. Το SATA βασίζεται στην τεχνολογία σειριακής σηματοδότησης, ενώ ο σκληρός δίσκος IDE χρησιμοποιεί παράλληλη σηματοδότηση.

Το SATA έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του IDE. Τα καλώδια SATA είναι λεπτότερα, εύκαμπτα και λιγότερο ογκώδη από τα καλώδια ταινιών που απαιτούνται για τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους PATA. Τα καλώδια SATA ενδέχεται να είναι μεγαλύτερα από τα καλώδια με ταινία PATA.

5.Αυτό που είναι κινήσεις SCSI?

SCSI refers to “Small Computer Systems Interface”,όποιος χρησιμοποιείται ευρέως στα μέσα και τα μεγάλα συστήματα. SCSI είναι μια βιομηχανία-τυποποιημένη διεπαφή και προσφέρει γενικά τα γρηγορότερα ποσοστά μεταφοράς από ATA/IDE. Είναι η ο συνηθέστερα χρησιμοποιημένη διεπαφή στον προσωπικό υπολογιστή γραφείου.

ATA/IDE θεωρείται ευκολότερος να εφαρμόσει και λιγότερο ακριβός αλλά δεν προσφέρει τόσο πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως SCSI. Σύνδεση υποστήριξης SCSI πολλών συσκευών πέρα από τις μεγάλες αποστάσεις.

6.Αυτό που είναι Drive USB?

USB refers to “Universal Serial Bus”. USB είναι εξωτερικά πρότυπα λεωφορείων ότι ο χρήστης υποστηρίξεων για να συνδέσει μέχρι 127 περιφερειακές συσκευές όπως το ποντίκι, οι διαποδιαμορφωτές, και τα πληκτρολόγια κ.λπ. USB υποστηρίζει επίσης την έτοιμη προς χρήση εγκατάσταση και την καυτή σύνδεση.

Τα Drive USB παρέχουν έναν μηχανισμό που επιτρέπει σε τα για να επικοινωνήσει με έναν ή περισσότερους χωριστούς υπολογιστές.

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούν τη μια από δύο διεπαφές συμπεριλαμβανομένου USB ή Firewire. Ο σκληρός δίσκος USB χρησιμοποιεί τη διεπαφή USB 2.0 επειδή υποστηρίζει τα ποσοστά μεταφοράς δεδομένων μέχρι 480 Mbps. Οι σκληροί δίσκοι USB μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την ακουστική και τηλεοπτική έκδοση. Οι σκληροί δίσκοι USB είναι μαργαρίτα που αλυσοδένεται που τα μέσα αυτοί μπορούν να είναι συνδεδεμένο ένα μετά από άλλο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγχρόνως.

Οι κινήσεις USB αντιμετωπίζονται ως χρήσιμο εργαλείο για τον κύριο σκληρό δίσκο. Οι κινήσεις USB είναι μια καλή εφεδρική λύση επειδή μπορούν να αποθηκεύσουν ένα ακριβές αντίγραφο ενός άλλου σκληρού δίσκου. Η κίνηση USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των στοιχείων ή την εκτέλεση ενός άλλου στηρίγματος με τη σύνδεση του με τον υπολογιστή και το σύρσιμο των αρχείων από μια κίνηση σε άλλη.

7.Αυτό που είναι ΠΑΧΥ?

Το cFat αναφέρεται στον πίνακα κατανομής αρχείων. Το cFat είναι ένα σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται στο DOS, παράθυρα και OS/2 λειτουργικό σύστημα. Το cFat παρακολουθεί του στοιχείου που έχει αποθηκευτεί στη μονάδα δίσκου.

Ο κατάλογος καταλόγου που περιέχει το αρχείο - όνομα, επέκταση, χρόνος, ημερομηνία δείχνει και ούτω καθεξής το ΠΑΧΥ λήμμα όπου το αρχείο αρχίζει. Εάν ένα αρχείο είναι μεγαλύτερο από μια συστάδα, το πρώτο ΠΑΧΥ σημείο εισόδων στο επόμενο ΠΑΧΥ λήμμα όπου η δεύτερη συστάδα του αρχείου αποθηκεύεται στο τέλος του αρχείου. Εάν μια συστάδα γίνεται χαλασμένη, η ΠΑΧΙΑ είσοδός της είναι χαρακτηρισμένη όπως και εκείνη η συστάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάλι.

Το αρχικό FAT16 είναι η δεκαεξάμπιτη έκδοση του cFat που υποστηρίζει τα χωρίσματα σκληρών δίσκων τόσο μικρά όσο μια δισκέτα. FAT32 είναι η τριανταδυάμπιτη έκδοση του cFat με τα αυξανόμενα όρια ικανότητας.

8.Αυτό που είναι NTFS?

NTFS refers to “New Technology File System”. NTFS είναι ένα σύστημα αρχείων για τα λειτουργικά συστήματα το 2000, NT και XP παραθύρων. NTFS είναι το προηγμένο σύστημα αρχείων σε σύγκριση με το σύστημα αρχείων FAT32. Πρέπει να εφαρμοστεί η πολυάριθμη ασφάλεια και τα διοικητικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο OS.

NTFS έχει ως σκοπό να καταγράψει τη δραστηριότητα και να ανακτήσει από τις συντριβές σκληρών δίσκων. Υποστηρίζει επίσης το χαρακτήρα Unicode - σύνολο. Βελτιώνει την απόδοση συστημάτων και επιτρέπει τα ονόματα αρχείων μέχρι 255 χαρακτήρες.

9.Αυτό που είναι αναγνώστης καρτών SIM?

Ο αναγνώστης καρτών SIM είναι βυσματωτός αναγνώστης καρτών USB για να διαχειριστεί κινητό phone' κάρτες του s SIM συμπεριλαμβανομένων των καρτών UMTS USIM για 3G τις κινητές τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο αναγνώστης καρτών SIM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκδώσει τα στοιχεία τηλεφωνικών καταλόγων SIM και να πάρει τα έγκαιρα στηρίγματα σε περίπτωση κινητής τηλεφωνικής βελτίωσης.

Ο αναγνώστης SIM εργάζεται με οποιοδήποτε SIM (ενότητα ταυτότητας συνδρομητών) στο GSM, RUIM (μετακινούμενη ενότητα ταυτότητας χρηστών) σε CDMA, την κάρτα Nextel SIM σε Nextel και UICC (καθολική κάρτα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων) στο UMTS ανεξάρτητα από το δίκτυο.

Για να ανακτήσει τα στοιχεία καρτών SIM που χρησιμοποιούν τον αναγνώστη καρτών SIM του γιατρού στοιχείων, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα πρότυπα PC/SC και βασισμένο αναγνώστη καρτών SIM Phoenix τον στα πρότυπα.

Το Dekart είναι αναγνώστης καρτών PC/SC υποχωρητικός USB SIM που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις εφαρμογές ασφάλειας PC και είναι συμβατό με όλους τους τύπους έξυπνων καρτών. Ο αναγνώστης καρτών Dekart SIM είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για τις φορητές εφαρμογές επειδή μπορεί να συνδεθεί με το λιμένα USB και δεν απαιτεί οποιαδήποτε πρόσθετη καλώδιο ή καλωδίωση.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αναγνώστη καρτών SIM:

 • Παρέχετε την υποστήριξη στην αναζήτηση, προσθέστε, εκδώστε και διαγράψτε τους αριθμούς τηλεφώνου στην κάρτα SIM.
 • Αντιμετωπισμένος ως συνοδευτικό εργαλείο για διάφορες κάρτες SIM σε μια θέση.
 • Χρησιμοποιημένος για να διαχειριστεί τους κώδικες ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ καρτών SIM.
 • Καμία ανάγκη της μπαταρίας ή των πρόσθετων καλωδίων.
 • Πλήρης-χαρακτηρισμένος στη χρήση για τις εφαρμογές ασφάλειας PC.

10.Ποιος τύπος μορφών αρχείου μπορεί να ανακτηθεί χρησιμοποιώντας το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων?

Οι μορφές αρχείου περιγράφουν τον τύπο αρχείων. Κάθε αρχείο στο οποίο ο χρήστης εργάζεται ή σώζει απαιτεί κάποια μορφή αρχείου ή επέκταση αρχείων για να σώσει στη διευκρινισμένη θέση.

Οι μεγάλοι κατάλογοι μορφής αρχείου είναι διαθέσιμοι που μπορούν να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων του γιατρού στοιχείων συμπεριλαμβανομένου:

 • AIFF-Audio Interchange File Format
 • AVI-Audio Video Interleave
 • BMP-Bitmap
 • DLL-Dynamic Link Library
 • EXE-Executable Files
 • GIF-Graphical Interchange Format
 • HTML-Hyper Text Markup Language
 • JPEG-Joint Photographic Expert Group
 • MPEG-Moving Picture Expert Group
 • MIDI-Musical Instrument Digital Interface
 • MP3-Media Player 3
 • PDF-Portable Document Format
 • PNG-Portable Network Graphic
 • RTF-Rich Text Format
 • TIFF-Tagged Image File Format
 • TMP-Temporary Files
 • WMA-Window Media Audio
 • WMV-Window Media Video
 • XML-Extended Markup Language
strip
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο λογισμικό
strip